Pason Kointutunan / Kabar Nopili

Kopisanangan kumaa toinsanan tompinai om tambalut Dusun. Minaanku pohoroo o bolog diti sobaagi do ponimungan di bobolog i pinosurat doid boros Dusun. Alansan oku kumaa do tongotompinai om tangatambalut di kiharo bolog toi ko nokoilo do haro bolog om nunu nopo iri pinosurat id boros Dusun toi ko Kadazan (Tulun Kadai /Tangara) do popoilo doho maya do bolog 'Iso Dusun' diti. Kanou no misokodung do popoingkakat babasaon do id tompok tunturu tu insan tadau, tulun Dusun om woyoboros Dusun nga kotongkop nogi id sompomogunan.  | 

TUTUMANUD

Monday, December 20, 2010

Kopomogunaan pimaton rumin id boros dusun

Agayo pisuaian boros do Dusun nung piagalon do boros suai. Kanou, mangai tokou solukuo o pimato di gunoon do tulun Dusun  maya pogibabarasan monikid tadau.

PIMATO RUMIN
KOPOMOGUNAAN DOUN DUSUN
POMITANAN
BOROS NO'OLOS
KOUNI-UNIO BOROS DO PINODUSUN
A
A


B
B


V
B
volt
bol
D
D


G
G


H
H


E
I
ekar
ikar
I
I


J
J


Z
J
zink
jing
K
K


Q
K
Al-Quran
Olkuran
L
L


M
M


N
N


O
O


F
P
Fius, filem
Pius, pilim
P
P


R
R


C
S
Cina,
Sina,
S
S


X
S, K
x-ray, xilosa, affix
Isirih, silosa, apik
T
T


U
U


W
W


Y
Y



Mantad dilo, okito tokou do boros Dusun nopo nga momoguno do hopod om siam (19) no pimato do rumin. Iri nopo nga; A, B, D, G, H, I, J, K, L, M, N, O, P, R, S, T, U, W om Y no tomod.
Iti no iso kopisuaian boros Dusun mantad do boros-boros ngawi do hiti id pomogunan. Kopisuaian diti kagayat do bansa wokon do minsingilo do boros Dusun.

No comments:

Post a Comment